Tudásportálokkal és projekteredményekkel a tanulók támogatásának szolgálatában

Tanulj meg többet tenni! Online és offline jó gyakorlatok, módszertanok a tanulók támogatásához.

tudasportalokkal_kep
Tudásportálokkal és projekteredményekkel a tanulók támogatásának szolgálatában

A minket körülvevő világ globális, mélyreható átalakulása, az információs és kommunikációs technológiai fejlődés, a társadalmi, gazdasági, kulturális viszonyaink átstrukturálódása összességében a tudásról, a tudás átadásáról, a tanulásról való képünk átalakulását vonja maga után, és eközben számos kérdést vet fel. Műhelyünk célja az volt, hogy a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportjának munkatársaival, a meghívott előadókkal és műhelyvezetőkkel együttműködve átgondoljuk, hogy milyen eszközökkel tudjuk támogatni az iskolákat és diákjaikat a jövő kihívásaira való felkészülésben. 

Büntetni vagy segíteni? Kihívást jelentő viselkedést mutató gyerekek a közoktatásban. 
A Helping Hand projekt bemutatása 

Ezen projekten keresztül olyan tudással és eszközökkel fegyverezzük fel a óvoda-pedagógusokat és szülőket, melyekkel hatékonyan tudják támogatni a viselkedési nehézségekkel és figyelemzavarral élő gyerekek személyes és intézményi fejlődését.

Tanulom magam. Önismeret és pályaválasztás. Mentorálás és tanulás.
A Pearls projekt két kísérleti programja iskolai környezetben.

A PEARLS szemlélete szerint minden osztályban és minden iskolában tiszteletben kellene tartani a hovatartozás diverzitását és sokféleségét, valamint a személyes egyediséget. Mindez fontos feltétele annak, hogy a tanulók motiváltan tanuljanak. 

Tudásportálok a tanulók támogatására 

Amikor tanulók támogatásáról beszélünk, akkor pedagógusok és segítő szakemberek munkáját értjük ez alatt, akik felismerve helyzeteket, problémákat saját tudásuk, korábbi tapasztalatuk és ismereteik alapján mindent megtesznek, hogy az érintett tanulót támogatni tudják. Ahhoz, hogy tudásukat, ismereteiket bővíteni tudják ma már számtalan online forrás is elérhető. A dokumentumban olyan tudásportálokat mutatunk be, ahol könnyen találnak releváns anyagokat saját maguk célirányos fejlesztéséhez.