A Tempus Közalapítvány képzései

A Tempus Közalapítvány társadalmi vállalkozási tevékenysége keretében szakmai szolgáltatásokkal, köztük különböző szintű képzésekkel támogatja a közigazgatásban, köznevelésben, szakképzésben és felsőoktatásban dolgozó munkatársak szakmai fejlődését.

Szolgáltatásaink eszközül szolgálnak arra, hogy a gyerekeinkkel felkészült, tanulóközpontú pedagógusok, a felsőoktatási intézményeinkben a legkorszerűbb módszertanokkal felvértezett oktatók, a közhivatalainkban pedig rátermett, EU-kompatibilis tisztviselők és közalkalmazottak dolgozzanak.

A képzési portfóliónkban minden érdeklődő megtalálja a saját szintjének megfelelő fejlődési lehetőséget. 

Képzési kínálatunk

Képzési kínálatunkat 4 szintre bontottuk, hogy minden érdeklődő megtalálja a saját érdeklődésének, tapasztalatainak megfelelő képzési lehetőségeket.

Képzések képeinek leírását majd aktualizálni kell


Inkubátor szinten tapasztalatmegosztással és szektorspecifikus szakmai projektek fejlesztésének támogatásával várjuk a gyakorlott, tapasztalt pályázókat. 
Haladó szinten akkreditált pedagógus továbbképzéseket tartunk a köznevelésben és a szakképzésben dolgozó pedagógusok számára nemzetköziesítés, projektmenedzsment témákban.
Belépő szinten ingyenesen elérhető, szabadon felvehető tömeges nyílt online képzésekkel támogatjuk a leendő Erasmus+ pályázókat a nemzetközi együttműködések kezdő lépéseinek elsajátításában.
Inspirációt nyújtunk azoknak, akik még csak ismerkednek az Erasmus+ pályázatok és a nemzetköziesítés világával sikeres projektmegvalósítók és díjazott projektek bemutatásával.

Inspiráció

Látogasson el az inspiráció oldalra, ahol sikeres projektmegvalósítóktól tanulhat és választ kaphat a következő kérdésekre. 

  • Milyen trükkök segíthetnek a pályázásban? 
  • Hogyan csinálták mások és mit tanulhatunk történeteikből?
  • Mitől igazán hatékony az eredménykommunikáció? 

Sikeres projektek, hasznos segédanyagok: merítsen inspirációt saját projektje megtervezéséhez gyűjteményünkből és kiadványainkból!

Belépő szint

Képzéseink belépő szintje A tanulás jövője MOOC online platform, amely egy ingyenesen elérhető, szabadon felvehető tömeges nyílt online képzés. 

Belépő szintű, ezért általános információkat, illetve a gyakorlatban jól hasznosítható tippeket és ötleteket kínál. A képzési tartalom igazodik a nemzetköziesítést elősegítő, így az Erasmus+ pályázatok prioritásához. A képzésen résztvevők az online felületet tudásmegosztó, vagy együttműködések kialakítását segítő térként is használhatják. 

Haladó szint

A képzések fontosságára tekintettel 2022-ben és 2023-ban a TKA több akkreditált továbbképzést fejlesztett ki a köznevelésben dolgozó pedagógusok, valamint a szakképzésben dolgozó oktatók számára. 

A nemzetköziesítés szerepét a köznevelésben erősíti tovább a Nemzetköziesítés a köznevelésben – a projektmenedzsment alapjai címet viselő továbbképzés, amelyet 2023 decemberében akkreditált az Oktatási Hivatal. A képzés 30 órás, és blended formában valósul meg.

2022-ben a szakképzést támogató Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoport, a National VET Team 2 oktatói továbbképzést dolgozott ki. A Projektoktatás a szakképzésben – a tervezéstől az értékelésig digitális eszközzel támogatva és az Erasmus+ projektmenedzsment című továbbképzéseket az IKK akkreditálta, így a résztvevők tanúsítványt kapnak, amely után 30 órányi továbbképzést számolhatnak el.

Nemzetköziesítés a köznevelésben – a projektmenedzsment alapjai

Erasmus+ projektmenedzsment

Projektoktatás a szakképzésben – a tervezéstől az értékelésig digitális eszközzel támogatva

Inkubátor szint

Grafikus ábrázolással egy nagy infografikákkal tűzdelt leporello előtt áll 2 ember es elemzik az adatokat

A képzések legmagasabb szintjén már kisebb hangsúlyt kap a módszertan, és egyre erősebb a résztvevők közti együttműködés, a Tempus Közalapítvány képzésein résztvevő, már gyakorlott, magas szakmai szinten lévő pályázók közössége. 

Ezen a szinten már a tapasztalatmegosztás elősegítése és a szektorspecifikus szakmai projektek fejlesztésének támogatása a cél.