National VET Team

Az európai szakoktatási és szakképzési kreditrendszert (ECVET) 2020-ban felváltották a Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoportok, azaz National VET Team-ek. Az Európai Bizottság javaslatára létrejött  munkacsoportok megalakulásával a hangsúly a fenntartható versenyképességre, a társadalmi méltányosságra és a rezilienciára helyeződött.

A hazai Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoport tevékenységének fókuszában az áll, hogy a szakképzés szereplőivel megismertesse a szakképzésfejlesztés európai együttműködés keretében kifejlesztett eszközeit, és elősegítse azok beépítését a mindennapi oktatási gyakorlatba és a mobilitási projektekbe egyaránt.

A munkacsoportban dolgozó szakértők feladata, hogy ebben a folyamatban támogassák a szakképzés szereplőit: a szakképzésben dolgozó vezetőket, oktatókat és a duális képzésben dolgozó oktatókat és mentorokat, elsősorban azokat, akik Erasmus+ projektekben vesznek részt.

National VET Team szakértők

A Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoport szakértői képzésekkel, workshopokkal, szakmai műhelymunkával, hosszabb kiadványokkal és rövidebb szakmai tanulmányokkal segítik a szakképzésben dolgozókat, ezeken keresztül közvetítve számukra a legújabb nemzetközi és hazai trendeket, alkalmazható eszközöket.

Ismerje meg a National VET Team hazai szakértőit!