Alma a fán

Alma a fán logó Sematikus almafa ábrázolás mint egy fordított alma és benne egy piros alma felirattal

A gyermek „megérik az iskolára, mint az alma a fán" – az ALMA A FÁN elnevezésű műhelyek, klubok és interjúkötetek címadó hasonlata Vekerdy Tamástól, az Alma a fán – Párbeszédek a kompetenciafejlesztésről című interjúkötetünk egyik beszélgetőpartnerétől származik.

Az Alma a fán műhelymunka-sorozat 2011-ben indult útjára szemléletformáló, érzékenyítő és kompetenciafejlesztő céllal. A kezdeményezés fókuszában kezdettől fogva az volt, hogy a gyakorlati pedagógia valamely területéről érkező, kimagasló eredményeket elért pedagógusok megoszthassák inspiráló, jövőt formáló gondolataikat, ötleteiket kollégáikkal.

Műhelymunkák

A Tempus Közalapítvány 10 éve szervez rendszeresen kompetenciafejlesztő műhelyeket Alma a fán címmel. A sorozat évente többször megrendezett alkalmaival, ingyenesen feltöltött előadás- és videóanyagaival, a hozzá kapcsolódó interjúkötetekkel, valamint a legnépszerűbb műhelymunkákból létrehozott, Alma a fán – Az együttműködő tanulás támogatása IKT eszközökkel című pedagógus-továbbképzéssel olyan kezdeményezéssé vált, amelyen keresztül az értékes gondolatok változást hozhatnak a hazai köznevelés világába.

Alma a fán kiadványok

Alma a fán 6.
A Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment csoportja az oktatási tudásmenedzsment részeként 2010-ben indította útjára az Alma a fán sorozatát, melynek hatodik kötetét olvashatják.
Alma a fán Hír Kiadvány Köznevelés Tudástár pedagógusoknak
Alma a fán 5.
Az interjúkötetet sorában ötödikként megjelent kiadvány az oktatás kulcsszereplőit, illetve az ő szakmai fejlődésüket és támogatásukat helyezi fókuszba.
Alma a fán Erasmus+ Kiadvány Köznevelés Tudástár pedagógusoknak
Alma a fán 4.
A korábban megjelent kötetek sorába örömmel emeltük be eme kiadványunkat is.
Alma a fán Erasmus+ Kiadvány Köznevelés Tudástár pedagógusoknak