A Módszertani Ötlettárról

Van egy jó ötlete? Töltse fel a megújult Módszertani Ötlettárba és nyerjen Digitális Pedagógus és Oktatói Díjat!

A Tempus Közalapítvány Módszertani Ötlettára azoknak a pedagógiai tervezés és tanulásszervezés tárgykörébe tartozó dokumentumoknak, módszertani ötleteknek ad helyet, melyek a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT-eszközök kreatív használatával.

Megújult a Módszertani Ötlettár!
A Tempus Közalapítvány szakmai fejlesztéseinek keretében a korábbi években nagy népszerűségnek örvendő Digitális Módszertár és Módszertani Ötletgyűjtemény ötvözésével jött létre a Módszertani Ötlettár. A tanulás jövőjének legújabb felülete az IKT eszközök kreatív használatával kapcsolatos módszertani ötletek tárhelye. 

Módszertani ötlettár logó

A Módszertani Ötlettár felhívása

Van egy jó ötlete? Töltse fel a megújult Módszertani Ötlettárba és nyerjen Digitális Pedagógus és Oktatói Díjat!

Az idei felhívásra azok jelentkezését várjuk, akik saját ötleteiket megosztanák oly módon, hogy azok a Módszertani Ötlettárba feltöltve bárki számára elérhetővé, kereshetővé, adaptálhatóvá váljanak. Az ötletek feltöltésére 2024. július 1-től augusztus 16-ig van lehetőség. 

Az előző évekhez képest a Módszertani Ötlettár legnagyobb újdonsága az, hogy az adatbázisába nem csak a köznevelés területén dolgozó pedagógusok, hanem a szakképzésben tevékenykedő oktatók is tölthetnek fel módszertani ötleteket. 

Módszertani ötlet feltöltése

Töltse fel ötletét a Módszertani Ötlettárba

Megosztaná saját ötletét pedagógus kollégáival? Töltse fel a gyakorlatban bevált, kedvenc módszereit a Módszertani Ötlettárba, ahol a tanulni és tanítani vágyók egyaránt izgalmas megoldásokból meríthetnek inspirációt! Töltse fel innovatív ötletét 2024. július 1. és augusztus 16. között!

Feltöltési útmutató és irányelvek

Amennyiben a Módszertani Ötlettárba szeretné módszertani ötletét beküldeni, kérjük, hogy a regisztrációt és a belépést követően feltöltés előtt mindenképp olvassa el a feltöltési útmutatót.

Profil regisztráció

Amennyiben a Módszertani ötlettárba szeretné módszertani ötletét beküldeni, kérjük, hogy regisztrálja személyes profilját!

A Módszertani Ötlettár céljai

Az Ötlettár a köznevelés és a szakképzés területén, a gyakorlatban hasznosítható ötleteket és eszközöket gyűjti össze és mutatja be a következő átfogó célokra építve:

  • tudásmegosztás;
  • digitális kultúra és digitális írástudás erősítése, tudatosítása; digitális kompetenciák fejlesztése;
  • a közösségi tanulás és a jó gyakorlatok megosztásának összekapcsolása az IKT eszközeivel;
  • modern tanulási formák és csatornák kialakítása;
  • az ötletek felhasználása, adaptálása a napi gyakorlatba.

Böngésszen a Módszertani ötletek között!


A több száz ötletet tartalmazó Digitális Módszertár és Erasmus+ Módszertani Ötletgyűjtemény adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak egymástól.

A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használatával.

Hamarosan új felületen böngészhet a feltöltött pedagógiai ötletek között! Addig is látogassa meg a Digitális Módszertárat!