Korai iskolaelhagyás tudástár

Az ESLplus portál

  • Az ESLplus portál könyvtára: HU, EN
  • Az ESLplus portál szakmai szószedete: HU, EN
  • Az ESLplus portál interaktív statisztikái a témában: EN

A Tempus Közalapítvány koordinálásával megvalósult ESLplus projekt (ESL = early school leaving = korai iskolaelhagyás) keretében létrehozott ESLplus portál célja aktívan hozzájárulni az iskolát végzettség nélkül elhagyó diákok számának csökkentéséhez azáltal, hogy gyakorlati segítséget nyújt az ezen diákokkal foglalkozó szakembereknek.

A portál tartalma jól használható érzékenyítésre és inspirálódásra a mindennapi munka során a témában, képzési programok tervezéséhez, szemléltető anyagok kiválasztására tréningekhez, nemzetközi összehasonlító statisztikai elemzések készítésére.

Online könyvtár minőségi tartalommal szolgál a téma mélyebb megértéséhez, a szakmai szószedet a korai iskolaelhagyás témájához kapcsolódó leggyakoribb kifejezések köréből áll. Egy interaktív európai statisztikai „játszótér” segíti a téma kutatóinak, szakpolitika alkotóinak, és a szaksajtó munkatársainak munkáját.

A CroCooS projekt Tudástára

A CroCooS - Előzzük meg a lemorzsolódást! című projekt célja egy intézményi korai jelző- és beavatkozási rendszer kidolgozása, és három országban történő tesztelése volt a partner országokban már működő adatok összegyűjtése és elemzése alapján. A Tudástár a projekt időszaka során feltárt, a korai iskolaelhagyás és lemorzsolódás kapcsán kulcstényezőként megfogalmazott jelenségekhez, folyamatokhoz kínál szakértői háttéranyagokat, szakirodalmat, szakmai böngészőt.

Erasmus+ projekttermékek #iskolai lemorzsolódás

Kíváncsi, mi minden készült az Erasmus+ projektek keretében?

Az alábbi példákból innovatív módszertanokat, applikációkat, társasjátékokat, tananyagokat, kurzusokat és számos más hasznos terméket ismerhet meg megvalósult Erasmus+ projektekből az oktatás, képzés és ifjúság területein. Az összegyűjtött anyagok bárki számára elérhetők és hasznosíthatók.

Inspirálódjon az Erasmus+ projekttermékekkel!