Karriernap az iskolában: tájékoztató és műhelymunka pedagógusoknak

A Tempus Közalapítvány - Nemzeti Europass Központ pedagógusoknak szóló tájékoztató előadást és műhelymunkát szervez 2023. április 27-én.

Europass Erasmus Karriernap 2023

A rendezvény célja, hogy módszertani segítséget nyújtson a diákok tudatos karriertervezésével kapcsolatban. Az eseményen megismerkedhetnek az Europass tanároknak szóló segédleteivel, a fiatalok munkaerőpiaci helyzetével és a sikeres elhelyezkedéshez szükséges készségek feltárásának lehetőségeivel, továbbá betekintést nyerhetnek az Erasmus+ programhoz kapcsolódó hálózatok/programok nyújtotta lehetőségekbe (Eurodesk, Európai Szolidaritási Testület, DiscoverEU).


Programterv:

09:30 - 10:00Regisztráció
10:00 - 10:15Köszöntő
Bertalan Zsófia, Erasmus+ programkommunikációs csoportvezető
10:15 - 11:15Europass szolgáltatások a pedagógusi munkában
A tudatos karrierépítés az iskolában kezdődik. Az Europass számos ingyenes szolgáltatással támogatja a diákok fejlődését, illetve hozzájárul a további tanulási lehetőségek megtalálásához és segíti a készségek strukturált bemutatását. Mindezek mellett módszertani segédletekkel színesíti a pedagógusok munkáját. Ismerje meg az Europass eszközöket!
Baranyi Diána, csoportvezető-helyettes
Kemenár Éva Nóra, Europass junior referens
11:15 - 12:45Kompetenciafeltárás workshop
Mi az a kompetencia és honnan ered? Hogyan ismerhetjük fel őket? Mi mutat az aktuális kompetenciatrend? Interaktív workshop a kompetenciafeltárásról.
Svéda Dóra, karriertanácsadó, coach – Coachingcentrum (felkérés alatt)
12:45 – 13:10Szendvicsebéd
13:10 - 14:00Fiataloknak szóló lehetőségek az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokban
Ismerje meg, milyen lehetőségeket kínál az Európai Unió diákjainak az iskolapadon túl, és ezek hogyan fejlesztik önismeretüket, készségeiket és kompetenciáikat! Legyen szó külföldi önkéntességről, ifjúsági cseréről vagy éppen Európa felfedezéséről a DiscoverEU-val, a fiatalok emberileg és szakmailag is jobbá válhatnak ilyen élmények által. Az uniós lehetőségek mellett bemutatkozik fiataloknak szóló információs hálózatunk, az Eurodesk is.

Karriernap az iskolában: pedagógusoknak szóló tájékoztató és műhelymunka - Rendezvények - Tempus Közalapítvány (tka.hu)


Időpont: 2023. április 27. 10:00-14:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány – 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

Jelentkezési határidő: 2023. április 25.

További információ és jelentkezés>>

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.