Digitális Módszertár

Hogyan használható a Facebook az irodalomórán? Milyen motivációs szerepe lehet az IKT-eszközöknek a természettudományos nevelésben? Miképp jelenhet meg a tanulási célokat szolgáló játék és játékosítás a tanórákon? Hogyan dolgozható fel interaktív formában a történelem egy szelete IKT eszközök segítségével?

Ezekre a tanulásban, tanításban aktuális kérdésekre a Tempus Közalapítvány 2012-ben útjára indított Digitális Módszertára adja meg a választ, amely a tanítási gyakorlatot újszerű, interaktív módszerekkel, a tananyag feldolgozását IKT-eszközökkel megtámogató ötletek gyűjteménye.

Digitális Módszertár logó

Digitális Pedagógus Díj

A Digitális Módszertárban megosztott ötletek közül a legkiválóbbak szakértők értékelése nyomán évről évre Digitális Pedagógus Díjban részesülnek. A felhívásra minden évben olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik saját ötleteiket megosztanák oly módon, hogy azok bárki számára elérhetővé, kereshetővé, adaptálhatóvá váljanak.

Böngésszen az ötletek között

Színesítené tanóráját? Böngésszen a Digitális Módszertár évről évre bővülő ötlettárában, és ismerje meg a díjazott ötletek feltöltőit.

Digitális Módszertár adatbázis

A több száz ötletet tartalmazó adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak egymástól.

A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használatával.

Meglévő tudáson alapuló játékosítás
Környeiné Hermann Ágnes a négy őselemről szóló, a gyerekek tudásából építkező vetélkedővel nyerte el a 2021. évi Digitális Pedagógus Díjat.
Blog Digitális Pedagógus Díj Tudástár pedagógusoknak
Mutassuk meg magunkat, ezzel is bátorítva minden pedagógus kollégát
A Pipitér tagóvoda óvodapedagógusai szerint a nyitottság és a kreativitás munkájuk fontos része és csapatmunkával hozták létre a Digitális Módszertárba feltöltött projektjüket.
Blog Digitális Pedagógus Díj Tudástár pedagógusoknak

Útmutató ötletek feltöltéséhez

Töltse fel ötletét a Digitális Módszertárba

Megosztaná saját ötletét pedagógus kollégáival? Töltse fel a gyakorlatban bevált, kedvenc módszereit a Digitális Módszertárba, ahol a tanulni és tanítani vágyók egyaránt izgalmas megoldásokból meríthetnek inspirációt! A leginnovatívabb ötletek feltöltőit minden évben Digitális Pedagógus Díjjal jutalmazzuk!

Feltöltési útmutató és irányelvek

Amennyiben a Digitális Módszertárba szeretné módszertani ötletét beküldeni, kérjük, hogy a regisztrációt és a belépést követően feltöltés előtt mindenképp olvassa el a feltöltési útmutatót.
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×