Digitális Pedagógus Díj

A Digitális Módszertárban megosztott ötletek közül a legkiválóbbak szakértők értékelése nyomán Digitális Pedagógus Díjban részesülnek.

A 9 éve útjára indított Digitális Módszertár arra hivatott, hogy az IKT eszközöket és digitális pedagógiai módszereket kreatív és innovatív módon alkalmazó tanárok ötlettára legyen. Az adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak egymástól. A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használatával.

A Digitális Módszertárban található ötletek jó példát mutatnak többek között:

  • a hétköznapokban is elérhető, egyszerű technológiák felhasználására a tanulási folyamatban;
  • a külvilág, a társadalmi környezet iránt nyitott osztályterem, illetve oktatási környezet kialakítására és fenntarthatóságára;
  • a kooperatív munkát vagy differenciált feladatok megoldását szolgáló webes alkalmazások előnyeire;
  • a technológia tanulástámogató felhasználásában a személyes érintettség és a motiváció érdemi növelésére;
  • a pedagógiai céloknak megfelelő, a funkció alapján tudatosan átgondolt, és a tényleges tanulói, illetve tanári tevékenységet támogató IKT eszközhasználatra – akár már óvodás korban is.

A Digitális Módszertár felhívására minden évben olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik saját ötleteiket megosztanák oly módon, hogy azok bárki számára elérhetővé, kereshetővé, adaptálhatóvá váljanak. A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően publikussá válnak a Digitális Módszertárban.

A szakértői értékelés alapján a felhívásra jelentkező, kiemelkedő ötletek feltöltőinek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal ismerjük el, melynek átadására és a díjazott ötletek bemutatására az évente megrendezésre kerülő Digitális Konferencián kerül sor.


Ismerje meg a korábbi évek díjazott ötleteit, olvassa el az ötletgazdákkal készült interjúkat!

A 2020-as Digitális Pedagógus Díj díjazottjai online webináriumok keretében mutatták be ötleteiket, melyek felvételeit visszanézheti az alábbi YouTube lejátszási listában!