Pályázati lehetőségek iskoláknak, pedagógusoknak

Akár intézményi szakmai fejlesztési célok megvalósításáról legyen szó, akár nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítéséről vagy diákok, tanárok, intézményi dolgozók készségfejlesztéséről, számos alternatíva merülhet fel.

Ismerje meg a Tempus Közalapítvány által koordinált programok pályázati lehetőségeit a köznevelés és szakképzés területein!

Erasmus+ köznevelés

Grafikus tanárábrázolás egy női alak egy tábla előtt áll és mutatja táblán feltüntetett szavakat

Az Erasmus+ ajtókat nyit – fedezze fel a pályázati lehetőségeket és kapcsolódjon be ön is a programba!

Tapasztalattól és szervezeti kapacitástól függetlenül minden köznevelési-, illetve a köznevelés területén aktív intézmény számára lehetőséget kínál az Erasmus+ program. Az intézmények szakmai fejlesztési céljaik elérése érdekében mobilitási (KA1) és partnerségi (KA2) projektek megvalósításához kérhetnek támogatást.

A program továbbá minden pályázónak lehetőséget biztosít a fokozatos fejlődésre, egyre összetettebb projektek megvalósítására. Tájékozódjon a pályázattípusokról, a pályázás menetéről, valamint a szükséges dokumentumokról!

Erasmus+ szakképzés

Az Erasmus+ program támogatja, hogy a szakképzésben tanuló diákok és a szakképzéssel foglalkozó szakemberek szakmai gyakorlaton vehessenek részt külföldön, s ezáltal Európa-szerte javuljon a szakképzés színvonala.

A program továbbá elősegíti, hogy a szakképző intézmények együttműködési partnerségeket hozzanak létre más intézményekkel és különböző cégekkel annak érdekében, hogy szoros kapcsolat épüljön ki az oktatás és képzés, illetve a munka világa között.

Grafikus ábrázolással Egy sematikus háttér előtt három ember túlméretezett barkácseszközökkel dolgozik

Jean Monnet Akciók

A Jean Monnet akcióknak több mint 30 éve kulcsfontosságú pontja az EU-val kapcsolatos ismeretek terjesztése, eddig azonban kizárólag a felsőoktatásra koncentráltak. Annak érdekében, hogy a fiatalok jobban megismerjék az Európai Unió működését és céljait, 2022-ben, az ifjúság európai évében, új tevékenységekkel egészült ki a program. Ezek közvetlenül segítik az alapfokú oktatásban, a középiskolai oktatásban és a szakképzésben dolgozó tanárokat, hogy gyakorlottabbak legyenek az Európai Unióval kapcsolatos kérdések feldolgozásában, valamint abban, hogy az Unióról és annak működéséről tájékoztassák a fiatalokat.

Az új akciók lehetővé teszik a tanárok számára, hogy olyan oktatási módszereket alkalmazzanak, amelyek segítenek a diákokban tudatosítani, hogy mit is jelent az EU, és milyen változást hoz a mindennapi életünkbe.

Európai Szolidaritási Testület

Szolidaritási testület Alumni grafika fiatalok sorban összeölelkezve állnak

A közösség erejével egy szolidárisabb világért. Az Európai Szolidaritási Testület program önkéntesek bevonására kínál lehetőséget szervezetek és intézmények számára.

Az oktatási intézmények emellett magyar fiatalokat is segíthetnek abban, hogy külföldön önkénteskedjenek vagy hazai projektet valósítsanak meg. Ismerje meg a program lehetőségeit, céljait és támogatási formáit!

Európai Nyelvi Díj

Innovatív nyelvtanítási módszereket és eszközöket alkalmaz? Pályázzon az Európai Nyelvi Díjra!

A Tempus Közalapítvány minden évben pályázatot hirdet az idegen nyelvek oktatása terén működő intézmények számára az Európai Nyelvi Díj elnyerésére. A kezdeményezés fő célja, hogy hivatalos elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programokat, folyamatokat az oktatás és képzés bármely szintjén. Tudjon meg mindent a díjazott projektekről és a felhívás részleteiről!

Grafikus ábrázolással 2 ember egy túlméretezett óriás serleggel ünnepel háttérben egy babérkoszorúval

Európai Innovatív Tanítási Díj

Az Európai Innovatív Tanítási Díj új kezdeményezés, amelynek az a célja, hogy a szakmai kiválóság, a szakmai hálózatok és a gyakorlati közösségek, valamint a külföldi tanulmányi mobilitás előmozdításával támogassa a tanárok és oktatók pályafutását.

A díjazottakat az Erasmus+ nemzeti irodák választják és jelölik ki előzetesen. A díjat első alkalommal 2021. októberében osztották ki. Tudjon meg többet a nemzetközi elismerésről!