Digitális Módszertár

Hogyan használható a Facebook az irodalomórán? Milyen motivációs szerepe lehet az IKT-eszközöknek a természettudományos nevelésben? Miképp jelenhet meg a tanulási célokat szolgáló játék és játékosítás a tanórákon? Hogyan dolgozható fel interaktív formában a történelem egy szelete IKT eszközök segítségével?

Ezekre a tanulásban, tanításban aktuális kérdésekre a Tempus Közalapítvány 2012-ben útjára indított Digitális Módszertára adja meg a választ, amely a tanítási gyakorlatot újszerű, interaktív módszerekkel, a tananyag feldolgozását IKT-eszközökkel megtámogató ötletek gyűjteménye.

Digitális Módszertár logója a digitális módszertár felirattal és Tempus Közalapítvány logóval grafikai elemekkel

Digitális Pedagógus Díj

A Digitális Módszertárban megosztott ötletek közül a legkiválóbbak szakértők értékelése nyomán évről évre Digitális Pedagógus Díjban részesülnek. A felhívásra minden évben olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik saját ötleteiket megosztanák oly módon, hogy azok bárki számára elérhetővé, kereshetővé, adaptálhatóvá váljanak.

Böngésszen az ötletek között

Színesítené tanóráját? Böngésszen a Digitális Módszertár évről évre bővülő ötlettárában, és ismerje meg a díjazott ötletek feltöltőit.

Digitális Módszertár adatbázis

A több száz ötletet tartalmazó adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak egymástól.

A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használatával.

Eating and cooking
Az angol nyelvű óraterv elsődleges célja a diákok szókincsének bővítése, valamint a harmadik világ problémáira való érzékenyítése volt.
Blog Digitális Módszertár Digitális oktatás Digitális Pedagógus Díj Erasmus+ Hír Pedagógusok fejlesztése Szakképzés Tudástár pedagógusoknak
Upcycling, avagy ami az egyiknek szemét, az a másiknak...
A Digitális Pedagógus díjat nyert projekt egy Erasmus+ pályázathoz kapcsolódó nemzetközi együttműködés ötnapos magyarországi mobilitásának programja.
Blog Digitális Erasmus+ Digitális Módszertár Digitális Pedagógus Díj Erasmus+ Hír Köznevelés Pedagógusok fejlesztése Tudástár pedagógusoknak

Útmutató ötletek feltöltéséhez

Töltse fel ötletét a Digitális Módszertárba

Megosztaná saját ötletét pedagógus kollégáival? Töltse fel a gyakorlatban bevált, kedvenc módszereit a Digitális Módszertárba, ahol a tanulni és tanítani vágyók egyaránt izgalmas megoldásokból meríthetnek inspirációt! A leginnovatívabb ötletek feltöltőit minden évben Digitális Pedagógus Díjjal jutalmazzuk!

Feltöltési útmutató és irányelvek

Amennyiben a Digitális Módszertárba szeretné módszertani ötletét beküldeni, kérjük, hogy a regisztrációt és a belépést követően feltöltés előtt mindenképp olvassa el a feltöltési útmutatót.